was successfully added to your cart.

Mars på H E I M Food Studio är fyllt med godsaker – tema Hav & Sjö, soppkonsert med Annie Angel & VM runt knuten!

By | News

Artisten Annie Angel besöker vår vackra stad och förgyller H E I M i Östersund 28/4 med fantastisk musik. Utställningen ”I hjärtat av Jämtland” fortsätter ännu en månad & vår Pop Up krog bjuder in till tema Hav & Sjö!

Maten som tillagas under Mars månad går under temat “Hav & Sjö”. Varje onsdag-fredag slår vi upp portarna för allmänheten och då kan gästerna se fram emot ett utbud fyllt med havets läckerheter. Havets härliga klassiker som fisk & skaldjur kommer finnas på menyn, ävenså veganska & vegetariska alternativ från det böljande blå. Vår kock Emil Hammer komponerar en omväxlande á la carte meny där gästerna får kalasa på smaker från Hav & Sjö. En kort resa för ett hållbart smakäventyr!

Med Skidskytte VM runt knuten kan vi meddela att vi får storartat besök i köket. H E I M Food Studios gästkock under VM är nämligen Emma Shields! Trots sin ringa ålder har hon minst sagt hunnit med en hel del, i hennes repertoar finner ni bland annat en Olympisk guldmedalj med Svenska juniorlandslaget, finalist i ”Årets kock” 2015, & utnämnd till årets ”Rising star” av Svenska restaurangguiden White Guide. Därför vill ni inte missa chansen att få ta del av hennes fantastiska kunskaper i köket. Som ni alla vet är färgen för Skidskytte – VM orange, därmed serverar vi givetvis ett gott vin i den sprudlande kulören. Så håll ögonen öppna, vi har samma öppettider som vanligt!

Det stundas soppkonsert även denna månad! Artisten Annie Angel är på turné & gör en visit på H E I M Food Studio den 28 Mars! Publiken bjuds alltså in till en helkväll med soppmiddag i restaurangen och efterföljande spelning av Annie Angel i en intim miljö. Biljetterna finns att boka nu, snabba på och säkra din plats till ännu en magisk musikkväll i Studion.

GP om Annie Angel: “I augusti släppte Annie Angel blott sin tredje singel, den sköna men lite yxigt betitlade Nothing and something then nothing again, men hennes karriär är mer omfattande och vittförgrenad än så. Hon har sjungit på Wermlandsoperan, jobbat med konstnären Marina Abramovic på Moderna Museet, turnerat med Oskar Linnros och medverkade i våras tillsammans med Moneybrother, Sofia Karlsson, Tonbruket och Sveriges Radios symfoniorkester i hyllningen till musikarvet från legendariska Chelsea Hotel i New York. Med sin säregna, personliga röst och konstnärliga integritet är Annie Angel en av landets mest intressanta artister, och vi räknar med att hon nu tar sin rättmätiga plats i strålkastarljuset.”

Fotoutställningen “I hjärtat av Jämtland” av Emelie Maria Bengtsson hänger uppe för beskådning ännu en månad. Emelie, fotograf och illustratör med Jämtländska rötter, visar oss magiska ögonblick från naturen och regionen på ett fantastiskt sätt med denna utställning.

”Jag vill ta med dig till en alldeles speciell plats. På den platsen finns skogar där man kan vandra i timmar och lyssna på suset från träden. Där finns fjällens öppna vidder och skogarnas djup. Här finns lugnet hos en spegelblank sjö och styrkan hos en orkanvind över fjällen. Det är en magisk plats där dimman stiger över sjön och månen lyser strax ovanför de vita träden. Den platsen kallas Jämtland.” – Emelie Maria Bengtsson


Vill du ha mer information, se kommande evenemang, boka plats eller köpa biljetter, besök he(i)msidan www.heim.se eller följ på Instagram och Facebook.

Se mer om Annie Angel på hennes Facebook & Instagram

Läs hela artikeln om Annie Angel här

Läs mer om utställningen & EMELIEmaria på www.emeliemaria.se


H E I M Food Studio är en plats för hållbar matutveckling. Tre dagar i veckan (ons-tors 17-22, fre 16-22) förvandlas Studion till en Pop Up restaurang med nya mat- & musik-teman varje månad. En gång i månaden öppnas dörrarna för soppkonsert med artister & musiker i världsklass som förgyller Östersund med ljuva toner samtidigt som kvällens soppa kan avnjutas. Konserterna arrangeras i samarbete med Rootsy Music och/eller Studieförbundet Bilda. Utöver detta anordnar och presenterar H E I M Food Studio fantastiska kockar, producenter, sommeliers, bartenders och artister från dess globala nätverk och används som en plats för kurser, konferenser, evenemang och kontor. Ledorden är crEATive gastronomy!

H E I M FOOD STUDIOS PÄRLOR I FEBRUARI

By | News

Amerikanska världsartisten Devon Gilfillian har Sverigepremiär på H E I M i Östersund 19/2, fotoutställningen ”I Hjärtat av Jämtland” hänger på väggarna & vår Pop Up krog bjuder asiatiskt!

Varje onsdag till fredag kväll under hela Februari slår vi upp portarna för allmänheten och då serveras Asiatisk mat. Vår nyinflyttade kock Emil Hammer, som tidigare varit köksmästare på bl.a Pressklubben, jobbat på Berns och Vassa Eggen, komponerar en omväxlande á la carte meny där gästerna får uppleva olika smaker av Asien. En kort resa för ett hållbart smakäventyr långväga ifrån. Du slipper resa för att njuta god, exotisk mat – det tycker vi är kreativt och underbart!

Artisten Devon Gilfillian från Nashville är på turné och på sin första visit i Sverige. Premiär stoppet i Sverige är alltså på H E I M Food Studio den 19 Februari! Det kommer garanterat bli svängigt! Publiken bjuds in till en helkväll med soppmiddag i restaurangen (redan slutsålt) och efterföljande spelning av Devon och bandet i en intim miljö. Än finns några enstaka biljetter kvar till själva konserten.

“Devon Gilfillians musik är nästan en egen genre. Han har lärt av soulmästare som Al Green och Ray Charles men även influerats av classic rock, blues, nutida r&b och mycket annat. Det är melodiöst och funky, rotat i tradition och framåtblickande på samma gång. Devon Gilfillian är en artist med klass och integritet och spås en lysande framtid.” – Rootsy Music.

Fotoutställningen “I Hjärtat av Jämtland” av Emelie Maria Bengtsson hänger på väggarna under hela februari och Mars för beskådning. Emelie, fotograf och illustratör med Jämtländska rötter, visar oss magiska ögonblick från naturen och regionen på ett fantastiskt sätt med denna utställning.

”Jag vill ta med dig till en alldeles speciell plats. På den platsen finns skogar där man kan vandra i timmar och lyssna på suset från träden. Där finns fjällens öppna vidder och skogarnas djup. Här finns lugnet hos en spegelblank sjö och styrkan hos en orkanvind över fjällen. Det är en magisk plats där dimman stiger över sjön och månen lyser strax ovanför de vita träden. Den platsen kallas Jämtland.” – Emelie Maria

 

 H E I M Food Studio är en plats för hållbar matutveckling. Tre dagar i veckan (ons-tors 17-22, fre 16-22) förvandlas Studion till en Pop Up restaurang med nya mat- & musik-teman varje månad. En gång i månaden öppnas dörrarna för soppkonsert med artister & musiker i världsklass som förgyller Östersund med ljuva toner samtidigt som kvällens soppa kan avnjutas. Konserterna arrangeras i samarbete med Rootsy Music och Studieförbundet Bilda. Utöver detta anordnar och presenterar H E I M Food Studio fantastiska kockar, producenter, sommeliers, bartenders och artister från dess globala nätverk och används som en plats för kurser, konferenser, evenemang och kontor. Ledorden är crEATive gastronomy!

Vill du ha mer information, se kommande evenemang, boka plats eller köpa biljetter, besök he(i)msidan www.heim.se, maila till info@heim.se, eller följ på på Instagram och Facebook.

Läs mer om Devon Gilfillian på Rootsy Music

Läs mer om utställningen & EMELIEmaria på www.emeliemaria.se

Magnifik musik från H E I M Food Studios lokaler ger eko!

By | News

Fia Gullikssons senaste projekt H E I M Food Studio är en plats för hållbar matutveckling. Tre dagar i veckan (onsdag-fredag) förvandlas Studion till en Pop Up restaurang med nya mat- & musik-teman varje månad. Lokalen används utöver detta som en plats för bl.a kurser, konferenser, evenemang och kontor. Ledordet är crEATive!  

H E I M Food Studio anordnar och presenterar fantastiska kockar, producenter, sommeliers, bartenders och artister från dess globala nätverk. En gång i månaden öppnas dörrarna för soppkonsert med artister & musiker i världsklass som förgyller Östersund med otrolig musik samtidigt kvällens soppa kan avnjutas.

Detta arrangeras i samarbete med Rootsy och Bilda. Senast var ingen mindre än Chance McCoy på besök (läs mer om honom här). Dessa konserttillfällen har blivit oerhört populära bland Östersunds invånare så det gäller att vara ute i god tid för att hinna knipa en biljett. För att ha koll på kommande spelningar och för att köpa biljetter, gå in på H E I Ms webbsida och spana in på kommande evenemang.

Följ H E I M på instagram och på Facebook för att inte missa något kul som händer i Studion.

Eat Up Food Walks – den populära matvandringen – slutsålt i både Östersund och Sundsvall

By | Articles, News

Lördag den 26 januari är det dags för drygt 400 personer att få smaka på Östersund. Då går upplaga nio av den populära matvandringen Eat Up Foodwalks av stapeln.

Det är Food In Action Company Group i Jämtland med kocken och entreprenören Fia Gulliksson i spetsen som i vanligt manér skapar hållbara, attraktiva matupplevelser. Eat Up Foodwalk – konceptet  licensieras också ut till kreativa entreprenörer runt om i världen. Mest lyckat har det varit i Sundsvall, där licenstagaren Anna Frisk arrangerade Sundsvalls tredje upplaga i lördags.

”Det är så kul att samarbeta och inspireras över regiongränserna och  Eat Up är riktigt hett här! Biljetterna tar slut på några timmar säger arrangören Anna Frisk”. (Se Sundsvalls Tidning)

I Östersund är det Fias team som arrangerar den hållbara folkfesten. Det går ut på att deltagarna får en karta, ett pass och ett magasin. För att sedan vandra runt i stan till tio kreativa stationer där det bjuds en smakportion, tillagad med lokala, schyssta råvaror. Inbjudna kockar och värdar tar emot deltagarna på stationerna som kan vara platser såsom restauranger, butiker eller andra kreativa platser.

”Eat Up är det perfekta konceptet för att öka måltidsturism, ha kul och samtidigt bygga community. Som ett gastronomiskt kinderägg faktiskt” – säger Fia Gulliksson, som ideligen utvecklar nya idéer för hållbara matupplevelser i bl.a Sverige och London, UK.

Deltagarna får njuta god, lokal mat under lättsamma och roliga förhållanden samtidigt som vi ökar attraktionskraften och lokala affärer. Kan det bli bättre?

 

Mer  om information om Eat Up Foodwalks:

Vill du veta mer om menyer och de 10 stationerna? Ta en titt i våra Eat Up Magasin.

Eat Up Östersund – 26 januari 2019
Eat Up Sundsvall – 19 januari 2019

Eat Up Food Walks Hemsida
Eat Up på Instagram
Eat Up på Facebook

 


Pressbilder fria för publicering om följande följs:
Images can only be used in connection with coverage of Eat Up Food Walks, and photo credits must always appear in connection with the image. Photo credits should include the name of the photographer. The photographer’s name can be found as part of the image title.

“Fia Gulliksson om 2019: Vill minska skamflygandet och ha modigare politiker”.

By | Articles

Några av Fia Gullikssons förhoppningar inför 2019, fångat av ÖP.

I det stora hela handlar det om vikten av en medveten livsstil där vi reflekterar över våra val och dess konsekvenser för oss själva, våra medmänniskor, barnen, andra levande organismer, planeten, världen.

Fia Gullikssons primära fokus är den HÅLLBARA maten eftersom det är den ohållbara produktionen av mat som gör att vi överutnyttjar planeten – jordbruket, transporterna och förädlingen.

En liten tankeställare är att en flygresa, ÖSTERSUND- STOCKHOLM, motsvarar lika mycket utsläpp som 55 000 tågresor, samma sträcka. Något att vidare begrunda då är vad en resa till andra sidan planeten måste motsvara?!

Läs mer på ÖP

Food In Action & Fia Gulliksson till Guldgalan!

By | News

Finalist 2018 – Årets Tillväxtinvestering

Vi är så glada att Food In Action Company Group & Fia Gulliksson blivit nominerad till Guldgalan i kategorin Årets Tillväxtinvestering. Presentationen lyder enligt nedan:

Jämtlandsbaserade koncernen Food In Action har de senaste åren växt och kokat ihop nya mat- och upplevelsebaserade varumärken och bolag; bl.a The Great Nordic Feast i London, Eat Up Foodwalks, The Flowfood Company i Norge och H E I M Food Studio. I koncernen ingår även Brunkullans Te som i år lanserar en ny webbutiksplattform.

Företaget erbjuder ett smörgåsbord av tjänster såsom koncept- & varumärkesutveckling, PR-kommunikation, föreläsningar samt innovations- & destinationsutveckling.

Det internationella teamet Food In Action, med grundaren Fia Gulliksson, arbetar dagligdags på H E I M Food Studio i Östersund. Målet är att skapa ett globalt nav för gastronomiutveckling, branschen med stor potential för hållbar utveckling.
Läs mer på http://www.guldgalan.se/47082.finalister_2018.html

World Food Day 2018

By | News

Food in Action aims at making the world more sustainable thanks to gastronomy. A mother company to diverse sister companies (Brunkullans Te, Flow Food, H E I M Food Studio) and project (Eat Art, Kulturkalaset, Great Nordic Feast, Eat Up Food Walks), Food in Action always bears in mind the environmental, social and economical impact of its actions regarding the planet and the local communities. Through these, we build Good Food Ecosystems. That’s why, to us, World Food Day is everyday.

At H E I M Food Studio, we strongly believe that we still have time to fight climate change and that every little step matters because we are not alone in this fight. As a restaurant, we take extra attention to where the food we cook and serve comes from. To us, it has to be local, organic and fair. At the same time, we acknowledge that to cook Colombian, Mediterranean or French food, we need to import some commodities. The reason we agree to this is because our themed H E I M sessions are a celebration of the many communities gathering in our little town. Indeed, Östersund has a Colombian diaspora as well as citizens from Greek or Syrian or French origins. And it’s also by praising their food that we praise diversity. Food waste can no longer damage our planet and our economy. By choosing to serve pintxos and small dishes, we are improving our supply management. Moreover, our partnership with Torsta Restaurang aims at extending the life of fresh products they cannot sell because it does not meet their volume requirements. And to make sure that the future generation, but also this generate are actors of change for a brighter future, we organise monthly cooking classes: edutainment is key to us and sharing knowledge is the only way to stop working in silo.

Eat Up Food Walks does not only aim at offering a tasty experience to the participants. We also aim at feeding their soul and inspiring them. We like to challenge the stations by making it mandatory to use local, organic, fair products, no matter how difficult the climate makes it here in Sweden. All stations will also cook a vegan alternative. Indeed we agree: our consumption of animal proteins must be reduced. Eat Up Food Walks works as a new way to visit a city but also a new way to connect with your fellow consumers, chefs and producers. Commensality and gathering are key regarding food and Eat Up Food Walks aims at bringing these aspects back into practice.

This week, Food in Action is happy and proud to support the Food for Change Challenge initiated by Slow Food.

Hip hip hurrah to another successful Eat Up Food Walks in Sundsvall!

By | News

Saturday 6th October, almost 500 people gathered in Sundsvall to enjoy GOOD* food (*tasty, sustainable, local, healthy). 

Eat Up Food Walks is a franchised concept created by Food in Action a year ago. Special thanks to our Sundsvall license taker Anna Frisk for her great professional job.

You too can become our license taker and promote your hotspot as a foodie destination. Please do contact us at info@foodinaction.se if you think your food is the place to eat.

Eat Up Food Walks is about 10 creative stations (restaurants, cafés, art galleries, coworking spaces, hotels) doing what they do best – show their passion through action by welcoming guests and cooking for them – in a sustainable way (local sourcing, healthy dishes, commensality & fun). 

Want to know more about the menu and the stations? Please have a look at our magazine!  You can also follow us on Instagram to see some of the amazing dishes cooked during Eat Up and / or read the following article in Sundsvalls Tidning to experience Eat Up Sundsvall by proxy.

But we also have great news to share with you : Eat Up Food Walks is coming back in January! Both in Sundsvall (19th of January – provisional date) and Östersund (27th of January – provisional date). 

So stick around, we’ll keep you posted!

Fia Gulliksson föreläser och leder “breakout session” på Tomorrow’s Food Travel

By | News

Den 9-10 oktober är det dags för Tomorrow’s Food Travel #TFTSWEDEN, i Göteborg. Under dessa dagar avhandlas framtidens mat och resenärers växande nyfikenhet på måltidsupplevelser, detta med fokus på framtidens måltidsturism – matbranschens trender, utveckling och hållbarhet och dess medverkan till turism- och destinationsutveckling. Ett tillfälle med b.l.a internationella forskare, besöksnäringen och fler intressenter inom måltid – en inspirerande mötesplats för interaktion mellan näringsliv och forskning.

Tomorrow’s Food Travel #TFTSWEDEN – näringsliv och forskning är mer effektiva när de jobbar tillsammans!

Forsknings- och näringslivssektorerna måste arbeta tillsammans för att ta itu med frågan om framtidens mat. Vårt Food in Action-team kombinerar därför kockar, tidigare studenter i gastronomi och matkultur samt ingenjörer inom agrikultur. Det är också anledningen till att vårt nya företag HEIM food studio är en inkubator för att testa innovativa sätt för att göda vår planet med välsmakande, hållbara produkter. Vi tror att inkubatorer är ett förkroppsligande av forskning och företag som arbetar tillsammans då det ger möjlighet för ett forskningsområde att växa till ett varaktigt framgångsrikt företag.

Food in Actions grundare, Fia Gulliksson, kommer under dessa dagar leda ett breakout-session, med temat urban matproduktion och föreläsa om kreativ gastronomi.

Som föreläsare samt ledare under ett breakout-session kommer hon att avslöja hur hon lyckades placera sin hemregion, Jämtland, på en hållbar matkarta. Genom att göra det lockade hon inte bara turister till regionen utan övertygade också invånarna om tillgångarna i sin hemvist. På Food in Action är vi övertygade om att en ansvarsfull matturism är nyckeln till en bättre framtid inom den gastronomiska sektorn. Denna framtid måste garantera konsumenternas och producenternas hälsa och ekonomiska välstånd.

Hon är hedersdoktor på Mittuniversitetet för ett antal hållbara varumärken som placerar regionen Jämtland på kartan, inklusive Jazzköket, Eat Up Food Walks, den globala huben H E I M food studio och “Östersund – Creative City of Gastronomy” i UNESCOs nätverk. Genom sitt passionerade engagemang för resurseffektiv och hållbar utveckling är hon en sann inspiration för entreprenörskap, mod och regional utveckling.

Klicka här för mer info om #TFTSWEDEN