Eat Up Food Walks – den populära matvandringen – slutsålt i både Östersund och Sundsvall

By 16 January, 2019Articles, News

Lördag den 26 januari är det dags för drygt 400 personer att få smaka på Östersund. Då går upplaga nio av den populära matvandringen Eat Up Foodwalks av stapeln.

Det är Food In Action Company Group i Jämtland med kocken och entreprenören Fia Gulliksson i spetsen som i vanligt manér skapar hållbara, attraktiva matupplevelser. Eat Up Foodwalk – konceptet  licensieras också ut till kreativa entreprenörer runt om i världen. Mest lyckat har det varit i Sundsvall, där licenstagaren Anna Frisk arrangerade Sundsvalls tredje upplaga i lördags.

”Det är så kul att samarbeta och inspireras över regiongränserna och  Eat Up är riktigt hett här! Biljetterna tar slut på några timmar säger arrangören Anna Frisk”. (Se Sundsvalls Tidning)

I Östersund är det Fias team som arrangerar den hållbara folkfesten. Det går ut på att deltagarna får en karta, ett pass och ett magasin. För att sedan vandra runt i stan till tio kreativa stationer där det bjuds en smakportion, tillagad med lokala, schyssta råvaror. Inbjudna kockar och värdar tar emot deltagarna på stationerna som kan vara platser såsom restauranger, butiker eller andra kreativa platser.

”Eat Up är det perfekta konceptet för att öka måltidsturism, ha kul och samtidigt bygga community. Som ett gastronomiskt kinderägg faktiskt” – säger Fia Gulliksson, som ideligen utvecklar nya idéer för hållbara matupplevelser i bl.a Sverige och London, UK.

Deltagarna får njuta god, lokal mat under lättsamma och roliga förhållanden samtidigt som vi ökar attraktionskraften och lokala affärer. Kan det bli bättre?

 

Mer  om information om Eat Up Foodwalks:

Vill du veta mer om menyer och de 10 stationerna? Ta en titt i våra Eat Up Magasin.

Eat Up Östersund – 26 januari 2019
Eat Up Sundsvall – 19 januari 2019

Eat Up Food Walks Hemsida
Eat Up på Instagram
Eat Up på Facebook

 


Pressbilder fria för publicering om följande följs:
Images can only be used in connection with coverage of Eat Up Food Walks, and photo credits must always appear in connection with the image. Photo credits should include the name of the photographer. The photographer’s name can be found as part of the image title.