Mars på H E I M Food Studio är fyllt med godsaker – tema Hav & Sjö, soppkonsert med Annie Angel & VM runt knuten!

By 5 March, 2019News

Artisten Annie Angel besöker vår vackra stad och förgyller H E I M i Östersund 28/4 med fantastisk musik. Utställningen ”I hjärtat av Jämtland” fortsätter ännu en månad & vår Pop Up krog bjuder in till tema Hav & Sjö!

Maten som tillagas under Mars månad går under temat “Hav & Sjö”. Varje onsdag-fredag slår vi upp portarna för allmänheten och då kan gästerna se fram emot ett utbud fyllt med havets läckerheter. Havets härliga klassiker som fisk & skaldjur kommer finnas på menyn, ävenså veganska & vegetariska alternativ från det böljande blå. Vår kock Emil Hammer komponerar en omväxlande á la carte meny där gästerna får kalasa på smaker från Hav & Sjö. En kort resa för ett hållbart smakäventyr!

Med Skidskytte VM runt knuten kan vi meddela att vi får storartat besök i köket. H E I M Food Studios gästkock under VM är nämligen Emma Shields! Trots sin ringa ålder har hon minst sagt hunnit med en hel del, i hennes repertoar finner ni bland annat en Olympisk guldmedalj med Svenska juniorlandslaget, finalist i ”Årets kock” 2015, & utnämnd till årets ”Rising star” av Svenska restaurangguiden White Guide. Därför vill ni inte missa chansen att få ta del av hennes fantastiska kunskaper i köket. Som ni alla vet är färgen för Skidskytte – VM orange, därmed serverar vi givetvis ett gott vin i den sprudlande kulören. Så håll ögonen öppna, vi har samma öppettider som vanligt!

Det stundas soppkonsert även denna månad! Artisten Annie Angel är på turné & gör en visit på H E I M Food Studio den 28 Mars! Publiken bjuds alltså in till en helkväll med soppmiddag i restaurangen och efterföljande spelning av Annie Angel i en intim miljö. Biljetterna finns att boka nu, snabba på och säkra din plats till ännu en magisk musikkväll i Studion.

GP om Annie Angel: “I augusti släppte Annie Angel blott sin tredje singel, den sköna men lite yxigt betitlade Nothing and something then nothing again, men hennes karriär är mer omfattande och vittförgrenad än så. Hon har sjungit på Wermlandsoperan, jobbat med konstnären Marina Abramovic på Moderna Museet, turnerat med Oskar Linnros och medverkade i våras tillsammans med Moneybrother, Sofia Karlsson, Tonbruket och Sveriges Radios symfoniorkester i hyllningen till musikarvet från legendariska Chelsea Hotel i New York. Med sin säregna, personliga röst och konstnärliga integritet är Annie Angel en av landets mest intressanta artister, och vi räknar med att hon nu tar sin rättmätiga plats i strålkastarljuset.”

Fotoutställningen “I hjärtat av Jämtland” av Emelie Maria Bengtsson hänger uppe för beskådning ännu en månad. Emelie, fotograf och illustratör med Jämtländska rötter, visar oss magiska ögonblick från naturen och regionen på ett fantastiskt sätt med denna utställning.

”Jag vill ta med dig till en alldeles speciell plats. På den platsen finns skogar där man kan vandra i timmar och lyssna på suset från träden. Där finns fjällens öppna vidder och skogarnas djup. Här finns lugnet hos en spegelblank sjö och styrkan hos en orkanvind över fjällen. Det är en magisk plats där dimman stiger över sjön och månen lyser strax ovanför de vita träden. Den platsen kallas Jämtland.” – Emelie Maria Bengtsson


Vill du ha mer information, se kommande evenemang, boka plats eller köpa biljetter, besök he(i)msidan www.heim.se eller följ på Instagram och Facebook.

Se mer om Annie Angel på hennes Facebook & Instagram

Läs hela artikeln om Annie Angel här

Läs mer om utställningen & EMELIEmaria på www.emeliemaria.se


H E I M Food Studio är en plats för hållbar matutveckling. Tre dagar i veckan (ons-tors 17-22, fre 16-22) förvandlas Studion till en Pop Up restaurang med nya mat- & musik-teman varje månad. En gång i månaden öppnas dörrarna för soppkonsert med artister & musiker i världsklass som förgyller Östersund med ljuva toner samtidigt som kvällens soppa kan avnjutas. Konserterna arrangeras i samarbete med Rootsy Music och/eller Studieförbundet Bilda. Utöver detta anordnar och presenterar H E I M Food Studio fantastiska kockar, producenter, sommeliers, bartenders och artister från dess globala nätverk och används som en plats för kurser, konferenser, evenemang och kontor. Ledorden är crEATive gastronomy!