Fia Gulliksson föreläser och leder “breakout session” på Tomorrow’s Food Travel

By 1 October, 2018News

Den 9-10 oktober är det dags för Tomorrow’s Food Travel #TFTSWEDEN, i Göteborg. Under dessa dagar avhandlas framtidens mat och resenärers växande nyfikenhet på måltidsupplevelser, detta med fokus på framtidens måltidsturism – matbranschens trender, utveckling och hållbarhet och dess medverkan till turism- och destinationsutveckling. Ett tillfälle med b.l.a internationella forskare, besöksnäringen och fler intressenter inom måltid – en inspirerande mötesplats för interaktion mellan näringsliv och forskning.

Tomorrow’s Food Travel #TFTSWEDEN – näringsliv och forskning är mer effektiva när de jobbar tillsammans!

Forsknings- och näringslivssektorerna måste arbeta tillsammans för att ta itu med frågan om framtidens mat. Vårt Food in Action-team kombinerar därför kockar, tidigare studenter i gastronomi och matkultur samt ingenjörer inom agrikultur. Det är också anledningen till att vårt nya företag HEIM food studio är en inkubator för att testa innovativa sätt för att göda vår planet med välsmakande, hållbara produkter. Vi tror att inkubatorer är ett förkroppsligande av forskning och företag som arbetar tillsammans då det ger möjlighet för ett forskningsområde att växa till ett varaktigt framgångsrikt företag.

Food in Actions grundare, Fia Gulliksson, kommer under dessa dagar leda ett breakout-session, med temat urban matproduktion och föreläsa om kreativ gastronomi.

Som föreläsare samt ledare under ett breakout-session kommer hon att avslöja hur hon lyckades placera sin hemregion, Jämtland, på en hållbar matkarta. Genom att göra det lockade hon inte bara turister till regionen utan övertygade också invånarna om tillgångarna i sin hemvist. På Food in Action är vi övertygade om att en ansvarsfull matturism är nyckeln till en bättre framtid inom den gastronomiska sektorn. Denna framtid måste garantera konsumenternas och producenternas hälsa och ekonomiska välstånd.

Hon är hedersdoktor på Mittuniversitetet för ett antal hållbara varumärken som placerar regionen Jämtland på kartan, inklusive Jazzköket, Eat Up Food Walks, den globala huben H E I M food studio och “Östersund – Creative City of Gastronomy” i UNESCOs nätverk. Genom sitt passionerade engagemang för resurseffektiv och hållbar utveckling är hon en sann inspiration för entreprenörskap, mod och regional utveckling.

Klicka här för mer info om #TFTSWEDEN